Τι πρεπει να κανετε μετα την εγκατασταση ΚΙΤ υγραεριου στο αυτοκινητο σας;

E-mail Εκτύπωση PDF

Βρήκατε τη μάρκα συστήματος υγραεριοκίνησης που σας συμφέρει, πήγατε στο συνεργείο και πραγματοποιήσατε την εγκατάσταση του ΚΙΤ.Γνωρίζετε όμως τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια;

Μετά την εγκατάσταση του κιτ, ο εγκαταστάτης μηχανικός σας παραδίδει μια υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 στην οποία αναφέρει ότι πραγματοποίησε την μετατροπή με τις προϋποθέσεις που ορίζει το Υπουργείο. Με αυτή την υπεύθυνη δήλωση (καθώς και με τα σχέδια της εγκατάστασης και μια δήλωση συμμόρφωσης του εργοστασίου παραγωγής του ΚΙΤ) πραγματοποιείτε τον ειδικό έλεγχο υγραερίου σε κάποιο ΚΤΕΟ. Έχετε περιθώριο 30 ημερολογιακών ημερών για να προσκομίσετε τα έντυπα στο ΚΤΕΟ.

Στη συνέχεια το ΚΤΕΟ αποστέλλει τα σχετικά έντυπα στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, από όπου η άδεια του αυτοκινήτου τροποποιείται ώστε να αναγράφει ότι κινείται και με υγραέριο.

Κάθε φορά που περνάτε περιοδικό έλεγχο του οχήματος στο ΚΤΕΟ, θα πρέπει να έχει προηγηθεί έλεγχος του συστήματος υγραεριοκίνησης, ιδανικά από τον εγκαταστάτη του κιτ, και αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση που αναφέρει ότι το όχημα ελέγχθηκε και λειτουργεί καλώς.Η υπεύθυνη αυτή δήλωση ισχύει πλέον για 30 ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής.

Τέλος, για την ομαλή λειτουργία του συστήματος απαιτούνται ειδικά service ανά διαστήματα που ορίζει ο κατασκευαστής του κιτ. Με την εγκατάσταση ενός κιτ TARTARINI, έχετε λάβει το σχετικό βιβλίο service με αναλυτικές πληροφορίες. Επικοινωνήστε με τον εγκαταστάτη σας και ζητήστε του να σας εξηγήσει τη διαδικασία.