ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ - Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΥΞΗΣΗΣ

Εκτύπωση PDF

lpg copy

Αποφασισμένοι να στείλουν στη δικαιοσύνη όσους "διαρρέουν" ψευδείς ειδήσεις περί δήθεν πιθανής αύξησης της τιμής του υγραερίου κίνησης, είναι οι επαγγελματίες εγκαταστάτες υγραερίου της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιφέρειας.

Τελικά, η τιμή του υγραερίου κίνησης δεν πρόκειται να αυξηθεί, αν και οι έντεχνες "διαρροές" των τελευταίων ημερών περί του αντιθέτου, είχαν σαν αποτέλεσμα τη σοβαρή αναστάτωση των καταναλωτών. Κανένας κρατικός παράγοντας δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις φήμες αυτές, ενώ αντίθετα, πολλοί ειδικοί, επιβεβαιώνουν την άποψη ότι το υγραέριο κίνησης, το μόνο φθηνό και οικολογικό καύσιμο στη χώρα σήμερα, θα εξακολουθεί να έχει την τιμή που γνωρίζουμε. 

 

Η απάντηση της αγοράς

Οι επαγγελματίες του κλάδου της Θεσσαλονίκης, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ότι το υγραέριο θα εξακολουθεί να παραμένει το φθηνό καύσιμο, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει την οδηγία (96/2003), σύμφωνα με την οποία σε καμία περίπτωση η φορολογία του υγραερίου δεν μπορεί να είναι περισσότερο από 25%, ενώ στην βενζίνη είναι 100% έως το 2018.

 

Ιδρύεται φορέας προστασίας

Η υγραεριοκίνηση, με μεγάλη παράδοση στη βόρεια Ελλάδα, ξεκίνησε πρώτα από τη Θεσσαλονίκη, εδώ και δεκαετίες, ενώ  διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο εξουσιοδοτημένων και πιστοποιημένων εγκαταστατών. Οι επαγγελματίες του κλάδου αυτού, αποφάσισαν να ιδρύσουν φορέα προστασίας του επαγγέλματος, προκειμένου να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τις παρερχόμενες υπηρεσίες τους προς τους καταναλωτές, αλλά και να περιφρουρήσουν το χώρο από ανεξέλεγκτες "διαρροές" ψευδών ειδήσεων στο μέλλον.

 

Ευοίωνες προοπτικές

Με την υπάρχουσα σκληρή οικονομική κατάσταση στη χώρα, η προσωρινή διοικούσα επιτροπή η οποία εκπροσωπεί τον κλάδο αυτό στη Θεσσαλονίκη, τονίζει ότι οι προοπτικές της υγραεριοκίνησης στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά ευοίωνες.  Με την τιμή του υγραερίου προστατευμένη από την Ε.Ε. οι επαγγελματίες του κλάδου ξεκινούν, πέραν πολλών άλλων κι εκστρατεία ενημέρωσης των καταναλωτών για τα μοναδικά πλεονεκτήματα της υγραεριοκίνησης.

 

 

Πηγή: http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/108642.asp

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ.